Duurzame waterflesjes

Video

Plastic flesjes

Als je weleens op het strand loopt, dan is het je vast wel opgevallen: tientallen waterflesjes liggen er verspreid. Sommige mensen laten hun afval slingeren en het water neemt het mee. Sommige dieren zien het aan voor eten, of raken erin verstrikt. Vogels, vissen, dolfijnen en zeehonden gaan eraan dood.

Per jaar komt er maar liefst 5.000.000.000 kg plastic afval in zee terecht! Het verteert niet, maar breekt wel in steeds kleinere stukjes. De zeeën en oceanen veranderen in een plastic soep.

Je eigen plastic afval niet op straat gooien, maar recyclen, helpt natuurlijk al. Toch is het nog duurzamer om een waterfles te hergebruiken. Er zijn bijvoorbeeld doppers en speciale flessen om fruitwater te maken. Doordat deze flessen in de vaatwasser kunnen, gaan ze veel langer mee en levert het uiteindelijk minder afval op.