Meld misleidende namen bij de NVWA

Video

Vegetarische Slager NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft laten weten dat de Vegetarische Slager opnieuw de namen van zijn producten moet aanpassen. De namen zouden te veel op die van echt vlees lijken en dat zorgt voor verwarring bij de consument.

De NVWA richt zich met deze actie alleen tot de Vegetarische Slager, terwijl er ook andere vleesvervangerproducenten zijn, die vergelijkbare productnamen gebruiken. De reden die de NVWA daarvoor geeft, is dat het alleen over de productnamen van de Vegetarische Slager klachten heeft ontvangen.

Stichting Viva las Vega’s roept mensen op om ook van andere producten met misleidende namen melding te doen bij de NVWA: katjesdrop zonder katjes, pindakaas zonder kaas, kruidenthee zonder thee…

Melding maken kan via deze link.

Het zal de NVWA heel wat tijd besparen.

Teun van de Keuken, initiatiefnemer van Tony’s Chocolonely, heeft zijn mening hierover in de Volkskrant gegeven.