Petitie veetransporten aan minister van landbouw

Video

CIWF veetransport

Dieren die geslacht worden, moeten vlak daarvoor vaak nog uren achter elkaar in een vrachtwagen staan. Dicht op elkaar, tegen andere dieren aan die ze nog nooit eerder gezien hebben. Soms zonder water of voer, omdat er toch niet gecontroleerd wordt. Misselijk door de schommelende vrachtwagen.

Een rit van Nederland naar Spanje duurt zomaar 16 uur en dan zijn er ook dieren die helemaal naar Turkije gebracht worden.

Nu Nederland een nieuw kabinet heeft, start Compassion in World Farming met een petitie voor de kersverse minister van Landbouw. Kunnen de Europese regels aangescherpt en beter gecontroleerd worden? Je kunt het vragen aan minister Carola Schouten door deze petitie te tekenen.

Op de website van Compassion in World Farming is nog meer informatie te vinden over veetransporten.