Amnesty schrijfmarathon: Ni Yulan

Video

Amnesty Ni Yulan

De Chinese Ni Yulan komt op voor mensen die uit hun huis gezet worden. Toen ze filmde dat haar buren het huis uit werden gezet, pakte de politie haar op. In de gevangenis is ze mishandeld, waarbij haar knieschijven en voeten werden gebroken. Na haar vrijlating bleek haar gezin zelf ook uit huis gezet te zijn en daarom moesten ze op straat leven. Er is haar veel onrecht aangedaan, maar toen ze om genoegdoening vroeg, werd ze opnieuw vastgezet. Inmiddels is ze al zeven keer uit een woning gezet, ook is haar licentie om als advocaat te mogen werken ingetrokken. Ondanks alle tegenslagen gaat Ni Yulan door als verdediger van de mensenrechten.

Amnesty International vraagt aandacht voor Ni Yulan tijdens de Amnesty schrijfmarathon in december 2017. Schrijf een brief en roep de directeur van het gemeentelijk veiligheidsbureau van Beijing op om Ni Yulan en haar familie met rust te laten, hen een woning te laten zoeken en het reisverbod op te heffen. Ook vragen we een onderzoek naar de intimidaties en berechting van de daders.

Meer informatie over Ni Yulan, het adres en een voorbeeldbrief zijn hier te vinden. Het is ook mogelijk om digitaal een brief te sturen naar de Chinese autoriteiten. Amnesty International zal de brief uitprinten en verzenden.