Tony’s petitie tegen kinderarbeid

Video

Tony's petitie

Hoewel kinderarbeid in Nederland verboden is, komt het in veel andere landen nog steeds voor. Producten die daar met behulp van kinderarbeid en slavernij gemaakt zijn, mogen in Nederland gewoon verkocht worden. Dit betekent dus dat je kinderarbeid steunt, als je, zonder dat je het weet, iets in Nederland koopt dat door kinderen gemaakt is. Tony’s Chocolonely, van de duurzame chocoladerepen, is het er niet mee eens: ‘De norm voor alle producten en diensten op de Nederlandse markt moet zijn: 100% kinderarbeidvrij.’ Daarom is Tony’s Chocolonely een petitie gestart om wereldwijd een einde te maken aan kinderarbeid. Ook zijn er nog 24 andere bedrijven, waaronder ASN Bank en The Dutch Weedburger, die een brief hebben gestuurd naar de Eerste Kamer.

De Eerste Kamer, die zal stemmen over de wet, twijfelt. Wat als de wet het bedrijfsleven te veel belast? Om deze mensen te overtuigen, zijn veel handtekeningen nodig. 19 december wordt er gestemd en op 12 december brengt Tony’s Chocolonely de petitie persoonlijk langs. Teken je ook?