Groene stroom op school

Video

Greenpeace groene stroom

Scholen, sportclubs en ziekenhuizen gebruiken vaak nog kolenstroom. Om deze instellingen te motiveren om over te stappen, heeft Greenpeace een actieplan opgesteld om ze te overtuigen.

Zo ga je te werk:

  1. Kies een team, want met hoe meer mensen je samenwerkt, hoe meer indruk je op de instelling maakt. Je kunt zelf mensen zoeken, maar het is ook mogelijk om je aan te sluiten bij het Greenpeace netwerk.
  2. Kies een instelling, bijvoorbeeld iets waar je vaak komt, of waarvan je een werknemer kent.
  3. Bekijk de website van de instelling en neem contact op met de klantenservice. Zoek uit welke stroom de instelling op dit moment gebruikt. Hieronder staat een overzicht van duurzame energie leveranciers. Hoe hoger de leverancier in de lijst staat, hoe duurzamer de groene stroom zal zijn.
  4. Geef een oordeel. In het actieplan staat precies wat welke duurzame kreten betekenen en hoe je erop kunt reageren.
  5. Verzoek de instelling om over te stappen naar een echt groene energie leverancier. Dit kan je doen door te mailen, of maak een persoonlijke afspraak.
  6. Tot slot is het wachten op een reactie van de instelling. Mocht de instelling niet over willen stappen, dan staan er in het actieplan ook nog argumenten waarmee je de instelling misschien toch nog kunt overtuigen.

Dia2