Eerlijke bankwijzer

Video

Eerlijke bankwijzer

Als je geld opgespaard hebt, dan breng je het waarschijnlijk naar de bank; dat levert immers rente op. De bank gebruikt je geld daarna om het aan iemand anders uit te lenen. De ander krijgt het natuurlijk niet voor niets en moet het geleende bedrag, plus een rente, in termijnen terug betalen.

Het verschilt per bank aan wie je spaargeld uitgeleend wordt. Wordt er geïnvesteerd in kernenergie, of bedrijven die kinderen laten werken? Via de Eerlijke Bankwijzer zie je hoe duurzaam jouw bank is en aan wat voor soort projecten jouw geld wordt uitgeleend.

Bevalt het je niet wat je huidige bank met jouw geld uitspookt? Dan is het natuurlijk mogelijk om over te stappen naar een andere bank. Bijvoorbeeld naar Triodos Bank of ASN Bank. Ze staan beiden bekend om hun duurzame investeringen.