Greenpeace petitie Zuidpool

Video

Greenpeace petitie Zuidpool

Antarctica is een prachtig gebied, waar geen mensen wonen. Toch worden de dieren die er leven bedreigd. Dit komt door klimaatverandering en de industriële visserij. Er wordt niet meer op walvissen gejaagd, maar wel op hun voedsel: krill. Deze kleine garnaaltjes staan ook op het menu van andere dieren, zoals de kabeljauw, pinguïn en zeehond. Zonder eten ga je dood en daarom is het voor veel diersoorten van belang dat Antarctica beschermd wordt. Arctic Sunrise, een schip van Greenpeace, is op expeditie naar dit mooie gebied gegaan om de kwetsbaarheid ervan vast te leggen. Ook worden er handtekeningen ingezameld van mensen die het belangrijk vinden dat Antarctica beschermd wordt.

In oktober 2018 gaan alle landen van de Zuidpoolzee Commissie stemmen over de bescherming van Antarctica. Wil je ook dat Antarctica één groot beschermd natuurreservaat wordt? Teken dan deze petitie.