Petitie Patricia Gualinga

Video

Amnesty Patricia Gualinga

Patricia Gualinga is de inheemse leider van Kichwa in Sarayaku, een Amazonegebied in Ecuador. Chinese bedrijven willen daar olie uit de grond halen, zonder overleg met de lokale bevolking. Wanneer er olie uit de grond gehaald wordt, dan zal daardoor het (drink)water vervuild, bomen gekapt en de gewassen oneetbaar worden.

Om haar land te beschermen, protesteert Patricia met andere mensen van Kichwa tegen de bedrijven. Hierover is een documentaire gemaakt, die ingesproken wordt door Nina Gualinga.

In januari 2018 viel plotseling een man haar huis binnen, waar hij met stenen gooide en Patricia met de dood bedreigde. Ze meldde dit dezelfde dag nog bij de politie, maar de dader is nog niet gepakt en er is weinig voortgang in het onderzoek.

Wil je ook dat Patricia Gualinga en haar familie door de Ecuadoraanse autoriteiten beschermd worden? Teken dan deze petitie.

Nina Gualinga