Bonttest

Video

Bonttest

Aan bont kleeft een hoop dierenleed. Helaas is dat niet te zien als je in de winkel een mooie jas of schoenen past. Met behulp van de bonttest van Bont voor Dieren kan je testen of het kledingstuk van bont is gemaakt. Door te voelen, blazen, prikken en verbranden check je of je te maken hebt met bont of een imitatie ervan.

In de bontindustrie worden onder andere vossen, wasbeerhonden, nertsen, coyotes, zeehonden, konijnen, katten en honden gedood. Dit zijn geen dieren die gefokt worden voor vlees en bont is dus geen bijproduct van de vleesindustrie.

Heb je bont in huis en wil je het niet meer gebruiken, nu je weet hoe het gemaakt is? Doneer het dan aan Bont voor Dieren. Daar wordt het gebruikt om voorlichting te geven. Hier zie je waar het bont kan worden ingeleverd.

alleen beesten dragen bont

Bron van foto’s en informatie: http://www.bontvoordieren.nl