Eenden voeren

Video

Eenden voeren.jpg

Eenden zijn er dol op: brood. Vrolijk komen ze aangevlogen als je bij het water stil staat. ‘Heb je wat bij je?’ lijken ze te denken en ze zijn bereid om voor elk kruimeltje te vechten. Toch is brood helemaal niet zo gezond voor eenden. Dit komt door het zout dat erin zit. Ook krijgen ze vaak zoveel brood, dat ze helemaal geen behoefte meer hebben aan ander eten. Ze krijgen alleen maar de voedingsstoffen van het brood binnen en dat is een te eentonig dieet.

Het natuurlijke dieet van eenden bestaat uit waterplanten en gras. Ook in de winter is daar vaak voldoende van te vinden. Wanneer het vriest, kan dat wel wat lastiger zijn. Wil je de eenden en andere watervogels de winter doorhelpen? Strooi dan bijvoorbeeld wat diepvrieserwten of mais. Of maak een sneeuwvrije plek, zodat ze bij het gras kunnen.

Meer informatie over eenden voeren is te vinden op de website van Vogelbescherming Nederland.