#helpdehaan

Video

#helpdehaan

Kallemooi is een traditioneel feest op het waddeneiland Schiermonnikoog, dat tijdens Pinksteren plaatsvindt. Een levende haan wordt daarbij drie dagen lang in een mand aan een mast gehangen, onafhankelijk van de weersomstandigheden.

De burgemeester van Schiermonnikoog, Ineke van Gent, heeft hiervoor een vergunning afgegeven, maar Animals Today vraagt met een petitie of ze de vergunning alsnog wil intrekken.  Animals Today is niet voor afschaffing van het feest, maar wil wel graag dat de traditie wordt aangepast. Wil jij ook dat dit een diervriendelijker feest wordt? Teken dan deze petitie.
Een alternatief zou kunnen zijn dat er een mand met tekeningen van hanen wordt opgehesen. Maak een mooie tekening van een haan en vraag aan de burgemeester of jouw tekening omhoog gehesen mag worden. Je kunt je tekening insturen door er een foto of scan van te maken en die te mailen naar redactie@animalstoday.nl. Vergeet daarbij niet je (voor)naam, woonplaats en leeftijd te vermelden. Een aantal van de mooiste tekeningen zullen ook op de website van Animals Today worden geplaatst.