Stichting AAP

Video

Stichting AAP

Stichting AAP vangt exotische zoogdieren in nood op en geeft ze weer een toekomst. Naast apen worden er bijvoorbeeld ook beverratten, tijgers en leeuwen opgenomen. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Voor sommige dieren is er een wachtlijst. Zodra ze binnenkomen bij Stichting AAP, worden ze in quarantaine geplaatst. Dit zorgt ervoor dat ze andere dieren niet kunnen besmetten met een ziekte die ze misschien bij zich dragen. Tijdens deze periode worden de dieren uitgebreid medisch onderzocht en wordt er gekeken welk dieet er bij het dier past en welke medicijnen het eventueel nodig heeft. Na de quarantaine zal het dier bij zijn of haar soortgenoten geplaatst worden, tenzij het dier van nature solitair leeft. Het uiteindelijke doel is om de dieren te herplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in een dierentuin of kinderboerderij.

Dit alles loopt behoorlijk in de kosten en een deel daarvan kan ondervangen worden met de recycling van oude mobiele telefoons en cartridges. Vaak zijn er inzamelingsboxen in de buurt te vinden, bijvoorbeeld bij een supermarkt (zoals Albert Heijn de Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel).

Ook is het mogelijk om de cartridges en telefoons bij Stichting AAP langs te brengen. Maak dan gelijk een afspraak voor een gratis rondleiding! Dit is alleen mogelijk voor mensen met een leeftijd van 12 jaar of ouder. Stichting AAP heeft ook een verlanglijstje, met spullen die ze goed kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan frisbees, waarmee torens gemaakt worden als verrijking voor de dieren. Of ongebrande en ongezouten noten, wortels, peren en appelstroop, om de dieren eten te geven. Je maakt er Stichting AAP en de dieren erg blij mee!