Terre des Hommes Mica

Video

Terre des Hommes Mica

In Indiase mica mijnen komt veel kinderarbeid voor. In de regio’s Jharkhand en Bihar is maar 1 op de 10 mica mijnen legaal. De inwoners zijn erg arm en kunnen daardoor makkelijk uitgebuit worden. De mensen die in illegale mijnen werken krijgen maar 45% betaald in vergelijking tot werknemers in legale mijnen. Ook werken er veel kinderen in de mijnen, omdat gezinnen anders niet kunnen overleven. De kinderen kunnen daardoor niet naar school en hebben dus bijna geen kans om later een beter betaalde baan te krijgen. Ook lopen ze het risico van instortingsgevaar en ademen ze dagelijks schadelijke stoffen in.

Mica is een mineraal dat elektriciteit geleid, een hoge smelttemperatuur heeft en in de cosmetica en auto industrie gebruikt wordt als glansmiddel. Europese bedrijven kopen mica massaal in, ongeacht of er bij de winning wel of geen kinderarbeid aan te pas is gekomen. Terre des Hommes vraagt deze bedrijven via een petitie of ze de mijnwerknemers beter willen betalen, zodat ze hun gezin kunnen onderhouden en de kinderen naar school kunnen. Teken je ook?

Kijk voor meer informatie op de website van Terre des Hommes.