Moestuin

Video

Moestuin

In de supermarkt zijn alle komkommers even recht, de appels even rond en de pruimen even groot. Ook is bijna elke groente- of fruitsoort het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer je zelf een moestuin aanlegt, zal je zien dat er eigenlijk veel variatie is tussen vruchten van dezelfde soort en dat het ook veel tijd, water en inzet kost om een vruchtdragende plant uit een zaadje te krijgen.

Het aanleggen van een moestuintje hoeft niet veel ruimte te kosten. Aardbeien groeien bijvoorbeeld prima in een pot. Zaadjes kunnen in een tuincentrum gekocht worden, maar waarschijnlijk heb je ongemerkt ook al wat zaadjes in huis. De zaadjes van een paprika of gedroogde kikkererwten kunnen uitgroeien tot een nieuwe plant.

De zaaitijd verschilt per soort. Op de website van IVN – Natuureducatie kan je een zaaikalender en moestuinplan downloaden.