Kleurwedstrijd: de winnaar is bekend gemaakt!

DSC_0127Op vrijdag 15 mei 2020 is het boek Varkentjes vlucht verschenen. Het is een prentenboek dat de voorlezer de mogelijkheid geeft om jonge kinderen bewust te maken van waar vlees nu eigenlijk vandaan komt. De volledige auteursopbrengst wordt geschonken aan stichting Varkens in Nood.

Een varkentje in tweestrijd. Moet hij lekker bij zijn moeder in de warme stal blijven en – zoals de haan beweert – later worden opgegeten, of moet hij zien te ontsnappen? De kans doet zich voor en hij rent naar buiten. Dat bevalt hem goed, tot het zonnige weer omslaat. Hij besluit naar de stal terug te keren, maar is er dan getuige van dat een ouder varken naar de slacht wordt gebracht. Wat nu?

Om de komst van het boek te vieren, organiseerden we een kleurwedstrijd. Insturen van de kleurplaat kon tot 1 september 2020. Inmiddels is de winnaar bekend gemaakt: Jayden gefeliciteerd!

Wil je het boek bestellen? Klik dan op deze link om naar de webshop van de uitgeverij te gaan.

Ben je ook gek op biggetjes? Bekijk dan eens deze Biggetjes Film! Je ziet er hoe pasgeboren biggetjes voor het eerst naar buiten gaan.

Kleurplaat